Realizarea termo si hidroizolatiei la constructiile noi

 

         Terasa necirculabila pe suport de beton armat     

 

        1.Amorsarea integrala a suprafetei ce urmeaza a fi hidroizolata cu amorsa pe baza de solvent prin pensulare sau pulverizare.

        2.Aplicarea stratului de difuzie (membrana bituminoasa cu perforatii avand rolul de ventilare a vaporilor si de a reduce riscul de condens al vaporilor de apa in structura elementului).

        3.Aplicarea stratului de bariera contra vaporilor compus din membrana cu armatura de poliester 4 mm si 5 kg/ mp.

        4.Montajul termosistemului format din polistiren extrudat cu grosimea de  10 cm,lipit cu adeziv special pentru termohidroizolatie ,rezistenta mare la compresiune si stabilitate dimensionala asigurand protectia termica a tavanului dinspre exterior.

        5.Turnarea stratului de sapa de panta semiumeda in grosime de aprox.10cm, cu panta de 2% sau conform proiectului  armat cu plasa de beton si fibre de polpropilena pentru stabilitate dimensionala.

        6.Amorsarea suprafetei cu amorsa pe baza de solvent prin pensulare sau pulverizare.

        7.Aplicarea primului strat de hidroizolatie format din membrana elastomerica(SBS) sau plastomerica(APP) minim 3,5mm si 4kg/mp cu armatura compozita si usoara formata din impaslitura de poliester armata cu fibra de sticla dispuse longitudinal flexibilitatea la rece minim -5 C si stabilitatea la cald minim 120 C si cu un strat de nisip ca finisaj la partea superioara.

         8.Aplicarea stratului final de hidroizolatie format din membrana bituminoasa elastomerica(SBS)  minim 4,5 kg/mp ,flexibilitatea la rece minim -15 C armate cu tesatura poliesterica si protectie anti UV cu ardezie  diferite nuante.

         9. Montarea parafrunzarelor la gurile de scurgere a apelor pluviale si a sorturilor de tabla pe atic si realizarea la cerere a probei cu apa.

 

             Terasa circulabila pe sistem de beton armat     

 

          1.Turnarea stratului de sapa semiumeda cu panta de 2% sau conform proiectului armat cu plasa de buzau si fibre de polipropilena pentru stabilitate dimensionala.

          2.Amorsarea integrala a suprafetei ce urmeaza a fi hidroizolata cu amorsa bituminoasa pe baza de solvent  prin pensulare sau pilverizare.

          3.Aplicarea stratului de difuzie(membrana bituminoasa cu perforatii avand rolul de ventilare a vaporilor si de a reduce riscul de condens al vaporilor de apa in structura acoperisului).

          4.Aplicarea stratului de bariera contra vaporilor cu armatura din poliester si grosimea de 4mm/5kg/mp.

          5.Montajul termosistemului format din polistiren extrudat cu grosimea de 10 cm,lipit cu adeziv special pentru termohidroizolatie ,rezistenta mare la compresiune si stabilitate dimensionala asigurand protectia termica a tavanului dinspre exterior.

                       6.1 Turnarea unui strat de sapa semiumeda fara panta in grosime de 5 cm armata cu fibre de polipropilena.

                                    sau  

                      6.2 Lipirea primului strat de hidroizolatie format din membrana bituminoasa elastomerica(lipita la rece fara flacara pentru a nu afecta termosistemul),  cu grosimea de 4 mm/5 kg/mp armata cu poliester  flexibilitatea la rece -15 C si stabilitate la cald 120 C cu nisip ca finisaj la partea superioara.

            7.Aplicarea stratului doi de hidroizolatie format din membrana bituminoasa elastomerica(SBS) minim 4,5 kg/mp ,flexibilitatea la rece -15 C,stabilitatea la cald 120 C si ca armatura voal din  tesatura poliesterica  ranforsat cu fibra de sticla pentru stabilitate dimensionala si ca finisaj la partea superioara ardezie diferite nuante.

           8.Aplicarea stratului final care poate fi o sapa semiumeda pe baza de ciment si ca finisaj gresie de exterior ,dale de ciment asezate pe un pat de nisip sau sapa semiumeda sau de lemn asezate pe poturi reglabile pentru asigurarea planeitatii suprafetei.

     

                    Terasa circulabila/necirculabila termoizolatie inversata

      

         In cazul terasei inversate,izolatia termica este dispusa deasupra  straturilor hidroizolatoare astfel membranele fiind izolate termic, nefiind expuse fluctuatiilor mari de temperatura prevenind deteriorarea acestora astfel avand o durata mai mare de viata.  

             1.Turnarea stratului de sapa de ciment  semiumeda cu panta de 2% sau conform proiectului, armata cu plasa de buzau si fibre de polipropilena pentru stabilitate dimensionala .

             2.Amorsarea integrala a suprafetei ce urmeaza a fi hidroizolata cu amorsa bituminoasa pe baza de solvent prin pensulare sau pulverizare.

             3.Aplicarea stratului de difuzie (membrana bituminoasa cu perforatii avand rolul de ventilare a vaporilor si de a reduce riscul de condens al vaporilor de apa in planseu).

             4.Aplicarea stratului de bariera contra vaporilor cu armatura din poliester si grosimea de 4 mm si greutatea de 5 kg/mp.

             5.Lipirea primului strat de hidroizolatie format din membrana bituminoasa elastomerica (SBS) cu grosimea de minim 3,5 mm si greutatea de minim 4,5kg/mp armata cu tesatura de poliester si ranforsata cu fibre de sticla dispuse longitudinal pentru stabilitate dimensionala ,flexibilitatea la rece -15 C, stabilitatea la cald 120 C si nisip ca finisaj la partea superioara.

             6.Aplicarea stratului doi de hidroizolatie format din membrana bituminoasa elastomerica(SBS) sau elastoplastomerica grosimea/greutatea 4mm/5kg/mp si ardezie ca finisaj la partea superioara.

             7.Montajul termosistemului format din polistiren extrudat 10 cm grosime sau polistiren expandat rigid, lipit cu adeziv special pentru termoizolatie ,rezistenta mare la compresiune si stabilitate dimensionala asigurand protectia termica a tavanului dinspre exterior .

              8.Aplicarea stratului de protectie geotextil 150 grame/mp .

              9.Montajul stratului final care poate fi : pietris ,dale pe pat de nisip ,sapa usoara cu finisaj la alegere,beton amprentat,etc.